Pomace Olive Oil 1lt.

BOSO1CDM

Olivový olej z pokrutin „CADELMONTE“ je směs rafinovaného oleje z pokrutin (90 %) extrahovaného z pecek oliv po jejich lisování a panenského olivového oleje (10 %). Pro svou lehkou chuť a levnost je vhodný pro všechna kuchařská použití, na smažení a jako náhrada jakéhokoli oleje ze semen.

Podrobné informace

299,00 Kč

Uvedené nutriční hodnoty platí pro 100g výrobku.
Objem balení1 l
Energie3450kJ
Sacharidy0g
Tuky91,5g
z toho nasycené13,3g
Balení12 ks
Vláknina0g
Protein0g
Obsah soli0g

Použití olivového oleje

V průběhu historie sloužil olivový olej člověku k nejrůznějším účelům.
Olivový olej se dnes používá především jako potravina, na každém stole i v kuchyni, nejen ve stravě středomořských populací.

Při použití v syrovém stavu, kdy chuť extra panenského olivového oleje zvýrazňuje chuť kořeněných jídel, získá chuť salátů, „bruschette“, pečených mas, polévek, omáček a různých příloh říz, kterému se žádné koření nevyrovná zdravým způsobem.

Olivový olej při vaření

Olivový olej je také rozhodně nejlepší tuk na vaření a smažení. Vhodnější než živočišné tuky, vhodnější než oleje ze semen, protože se skládá hlavně z mononenasycených mastných kyselin, které mají vyšší nutriční hodnotu a lépe odolávají teplu.

Mezi olivovými oleji moderní nutriční věda považuje olivový olej za nejvhodnější pro použití při vaření ve srovnání s extra panenským olivovým olejem, protože si zachovává své chemické složení a tím i své nutriční výhody, ale navíc neobsahuje látky, které jsou zvláště citlivé. zahřívat a které by při vaření vyvolaly oxidační procesy.

Olivový olej „CADELMONTE“ je ideální pro zdravé smažení, omáčky, pečeně, soté a majonézu bez zápachu, protože:

- lépe odolává vysokým teplotám díky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin (kolem 70%) ve srovnání s oleji ze semen
- je očištěn od kyselosti a nečistot
- má velmi nízkou míru kyselosti (v průměru 0,4%)
- neuvolňuje silné pachy
- zachovává si nezaměnitelnou chuť olivového oleje, aniž by změnil chuť potravin
- je zdravější než živočišné tuky, protože mastné kyseliny, ze kterých se živočišné tuky (máslo, sádlo, nerostlinné margaríny) skládají, poskytují LDL cholesterol („špatný “, které blokují tepny) a jsou hůře stravitelné.
- Olivový olej odolává zahřívání déle, protože se smaží při nižších teplotách (při 140°/150 C°), takže vliv zahřívání je na něj menší.

V tuto chvíli nemáme žádné ohlasy zákazníků

Napsat recenzi

Pomace Olive Oil 1lt.

Pomace Olive Oil 1lt.

Olivový olej z pokrutin „CADELMONTE“ je směs rafinovaného oleje z pokrutin (90 %) extrahovaného z pecek oliv po jejich lisování a panenského olivového oleje (10 %). Pro svou lehkou chuť a levnost je vhodný pro všechna kuchařská použití, na smažení a jako náhrada jakéhokoli oleje ze semen.

Napsat recenzi

30 další zboží